Piaci verseny- Háború vagy élmény?

Oszd meg Te is!

Ebben a bejegyzésben kivételesen nem a dolgozatírás és az iskolai feladatok megírásához szeretnénk tippeket adni, hanem egy aktuális helyzetet szeretnénk ismertetni Veletek.

A minap az egyik „konkurenciától” kaptunk egy levelet, amelyben felhívják a figyelmünket arra, hogy mennyire nem szeretnék, ha a DogaAngyal folytatná a tevékenységét, és, hogy ha bizonyos időn belül nem kerül le a honlap, akkor biztosak lehetünk benne, hogy minden módon megnehezítik a működésünket, és a jövőben minden eszközzel azon lesznek, hogy nekünk a lehető legdrágább legyen a működés.

Jelen bejegyzésben erről szeretnénk kifejteni a véleményünket. Tisztában vagyunk azzal, hogy a versenytársnak senki sem örül. Azonban a rendszerváltás után hazánkban is kialakult a piacgazdaság és ezzel együtt a szabad verseny. Miről is szól ez? Arról, hogy a piac, tehát a vásárlók maguk dönthetik el, hogy melyik vállalkozás maradjon életben, mégpedig úgy, hogy van lehetőségük összehasonlítani a piacon jelen lévő szereplőket, és a saját tapasztalatuk alapján meghozni egy döntést. Mindenki nagyon örült ennek, hiszen többé az állam nem szól bele abba, hogy ki maradhat életben. Így tehát az előny a fogyasztó kezében van, hogy a számára legelőnyösebb feltételeket kínáló vállalkozás mellett döntsön, és ez által a számára legoptimálisabb vásárlási döntést meghozza. Megdöbbenve tapasztaltuk azonban, hogy ugyan az állam nem szól bele többet a versenybe oly módon, mint azelőtt, azonban a kapzsiság oly méreteket öltött, hogy a vállalkozások egyre inkább arra fordítják az energiáikat, hogy aláássák és megtámadják azt, akit konkurenciának vélnek.

Feltesszük a kérdést.. Ez a fogyasztók érdekeit szolgálja? (Hiszen minden vállalkozás azt hangoztatja manapság, hogy ők a fogyasztókért vannak.) Ha ők a legjobbak, akkor mitől kell félniük? Ha pedig nem azok, és tényleg van félnivalójuk, akkor a másik (az általuk jobbnak vélt fél) eltaposása tényleg a fogyasztók érdeke?

Véleményünk szerint a monopolhelyzetben lévő cégeknek sosem a minőség és a fogyasztók érdeke volt a legfontosabb, hanem csupán az ő profitjuk, amiből sosem elég nekik. Nem hisszük, hogy ez lenne a helyes út.

Úgyhogy ezennel szeretnénk tájékoztatni minden valós és vélt versenytársat, és egyben a kedves jelenlegi és jövőbeli ügyfeleinket, hogy a DogaAngyal elhatárolódik a többi vállalkozás bármilyen szintű támadásától, és minden erejét és erőforrását az ügyfelek igényeinek kielégítésére fogja használni. Mi nem fogunk kémeket küldeni másokhoz, nem fogunk különféle hatóságokhoz fordulni, hogy büntetéseket eszközöljünk ki a versenytársainknak, nem fogunk próbavásárlásokat tartani, csak azért, hogy tudatosan hibákat találjunk, amivel támadni tudjuk a másikat. Hiszen azon túl, hogy tisztességtelen, ez nyilván plusz költségekkel is jár, amit mi inkább a szolgáltatásaink fejlesztésére, vagy éppen az áraink csökkentésére fogunk használni. Mi nem tekintünk senkit sem kivégzendő ellenségnek, hiszen a folyamatos fejlődés és a jobb szolgáltatás csak olyan iparágban valósulhat meg, ahol van verseny. Úgyhogy ezennel üdvözlünk és egyben bátorítunk is minden vállalkozást a területünkön, hogy gyarapodjon és váljon olyanná, aki értékes szereplője a piacnak, és akivel a „verseny” élmény és nem háború.

Lehet, hogy naivak vagyunk. Lehet, hogy eltaposnak, mert a mai világban ez az egyetlen út. De mi hiszünk abban, hogy másként is lehet! Ha ti is hisztek ebben, és szeretnétek, hogy így legyen, akkor osszátok meg ezt a cikket, hogy minél több emberhez eljusson, mert még lehet jobb a világ. Ha véleményetek van, azt is várjuk kommentben.

Mi mostantól tájékoztatni fogunk benneteket minden egyes támadásról, ami minket ér, hiszen ez is csak azt bizonyítja, hogy van, aki fél tőlünk, mert jobbnak vél minket magánál.